Leden Medezeggenschapsraad

Ik ben Larisa Derikx (voorzitter),  moeder van Tijmer (groep 4) en Igmar (groep 1/2a) en woon samen met Martijn Janson. In het dagelijkse leven werk ik als fiscaal-jurist (belastingadviseur). Op school ben ik tevens actief als 'biebmoeder' op woensdag en in 2016/2017 klassenouder van groep 1/2a. In mijn werk ben ik altijd nieuwsgierig naar de achtergrond en redenen van mensen voor bepaalde keuzes. Sinds mijn oudste op school zit ben ik ook nieuwsgierig naar wat er op De Dassenburcht gebeurd. Hoe worden keuzes gemaakt die al dan niet direct van invloed zijn op de kwaliteit van onderwijs op school? En hoe werkt dit door in de klas naar de kinderen? 

De medezeggenschapsraad geeft mij de mogelijkheid om mee te denken, te praten en te beslissen en daardoor kan ik mijn bijdrage leveren aan het waarborgen van kwaliteit van onderwijs op de school van mijn zoons. Samen met Annemiek en Naoual heb ik er zin in de komende drie jaar de MR te vertegenwoordigen als oudergeleding.

Mijn naam is Heidy van den Broek. Op maandag, dinsdag en vrijdag ben ik werkzaam op De Dassenburcht. Ik ben de juf van groep 3b. Het enthousiasme en spontane van jonge kinderen spreekt me erg aan. Daarnaast vind ik het mooi om het leesproces in groep 3 te mogen volgen, dit jaar met de nieuwe methode Lijn 3.  Ik vind het geweldig om te zien wat de kinderen aan het eind van het schooljaar allemaal hebben geleerd, dat geeft mij een enorm trots gevoel. Ik vind het belangrijk dat kinderen lekker in hun vel zitten. Alleen dan kun je er uit halen wat er in zit.


 

Naast groepsleerkracht ben ik ook bouwcoördinator van de onderbouw. Ik vind het interessant om deel uit te maken van het MT en mee te denken over het vormgeven van het onderwijs op onze school.

Verder heb ik een druk gezin met drie kinderen, 2 zoons van 16 en 8 jaar en 1 dochter van 14 jaar. Ik vind het erg leuk om dingen met mijn gezin te ondernemen en daarnaast sta ik elke zaterdag enthousiast langs het sportveld om mijn kinderen aan te moedigen.

Mijn naam is Annemiek Keij, moeder van Tijn  en Wout. Tijn zit sinds vorig jaar op de Dassenburcht en is nu enorm veel aan het leren in groep 3. Iedere (althans, bijna iedere dag) komt Tijn heel enthousiast thuis en vertelt hij over alle dingen die hij leert op school. Aangezien hij veel tijd op school spendeert en het primaire onderwijs voor mij deels een onbekende wereld is, wil ik graag betrokken blijven en kijken hoe ik zelf een bijdrage kan leveren. Welke keuzes worden er gemaakt op het gebied van kwaliteit van het onderwijs, wat is het uitgangspunt voor deze keuzes, wat zorgt er voor dat kinderen veel leren en tegelijkertijd ook plezier hebben op school? Dat is slechts een aantal vragen dat mij bezighoudt en waar ik graag over mee wil denken. Vandaar mijn keuze om MR-lid te worden.

Ik ben er van overtuigd dat het goed is om juist vanuit een hele andere achtergrond mee te denken over het beleid op school. Samen met Larisa en Naoual denk ik dat we een mooie oudergeleding vormen met ieder onze eigen inbreng. Ik heb dan ook veel zin om met hen en de personeelsleden de komende drie jaar de MR te vormen. 

Mijn naam is Anja de Zeeuw en op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag ben ik te vinden in groep 1/2a.  Met veel plezier werk ik met de kleuters; ik vind het heerlijk om van deze leeftijdsgroep de ontwikkeling te volgen en te begeleiden. Elk schooljaar is het weer een genot om te ervaren hoe een net vierjarige in de groep opgenomen wordt en samen met de andere kleuters spelenderwijs elke dag wat leert. Het mooie van het kleuteronderwijs vind ik, dat we aan de hand van thema’s werken die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Heerlijk die verwondering en het enthousiasme van de kinderen ………geweldig om aan te sluiten bij de behoeften van de kinderen en ze steeds weer een stapje verder te zien groeien.

Naast  juf, ben ik moeder van een dochter van 21 en een zoon van 19 beide inmiddels uit huis voor studie en werk. In mijn vrije tijd wandel en fiets ik graag me mijn vriend Bob. Verder rommel ik graag in huis en geniet ik van een mooi boek bij mijn houtkacheltje. Mijn grootste hobby is edelsmeden, erg boeiend om iets te ontwerpen en al doende de mogelijkheden en onmogelijkheden van het materiaal te ontdekken en te verwerken tot een sieraad…………jaja daar ligt een link met spelend/ontdekkend leren!

Mijn naam is Floris Mutsaers, ik ben 33 jaar en in 2007 ben ik afgestudeerd aan de Pabo. Sindsdien heb ik veel ervaring opgedaan op diverse basisscholen. Vanaf augustus 2015 geef ik les op Eenbes basisschool De Dassenburcht in Nuenen. Ik sta van maandag t/m vrijdag voor groep 7. Ik ben een bevlogen leerkracht die de kinderen graag een fijne, vertrouwde sfeer in de klas wil bieden. Daarnaast zie ik het als een uitdaging om onderwijs op maat te geven. Ieder kind maakt een eigen ontwikkeling door en ieder individu leert op een andere manier. Het is prettig om zicht te hebben op die verschillen en daar een passend lesprogramma op af te stemmen. Die afwisseling maakt een baan als leerkracht erg mooi.

Ik ben Susan Roosen, 42 jaar en woon in Geldrop. Ik woon samen en ben moeder van 3 kinderen: Stan 11 jaar, Cleo 9 jaar en Julie 6 jaar. Het is alweer mijn 4de jaar op De Dassenburcht, wat vliegt de tijd. Dit jaar ga ik met veel plezier aan de slag in groep 4/5. Naast mijn werk ga ik graag met mijn gezin naar de zon en de sneeuw. Ik lees graag als ik tijd over heb.