Heidy van den Broek

Leerkracht groep 3a
Bouwcoördinator onderbouw

heidy.vanlanen AT eenbes DOT nl

Mijn naam is Heidy van den Broek. Op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag ben ik werkzaam op De Dassenburcht.

Samen met Simone mag ik dit schooljaar lesgeven aan groep 3a. Het enthousiasme en spontane van jonge kinderen spreekt me erg aan. Daarnaast vind ik het mooi om het leesproces in groep 3 te mogen volgen. We werken met de leesmethode Lijn 3.  Heel fijn om daarmee de kinderen te leren lezen. De inzet van spelend en bewegend leren vind ik daarbij een hele mooie aanvulling. De invoering van de digitale rekenmethode van De Wereld in Getallen is een ontwikkeling die goed aansluit bij de leerbehoefte van de kinderen. Daarnaast blijven we rekenen met concrete materialen en verwerken we het getalbegrip, splitsen en sommen op allerlei manieren.

Ik vind het geweldig om te zien wat de kinderen aan het eind van het schooljaar allemaal hebben geleerd, dat geeft mij een enorm trots gevoel. Ik vind het belangrijk dat kinderen lekker in hun vel zitten. Alleen dan kun je er uit halen wat er in zit.

Naast groepsleerkracht ben ik ook bouwcoördinator van de onderbouw. Ik vind het interessant om deel uit te maken van het MT en mee te denken over het vormgeven van het onderwijs op onze school. Met onze nieuwe directeur beginnen we aan een nieuwe uitdaging. Op woensdag heb ik ambulante tijd om samen met Rico, de bovenbouwcoördinator, hiermee aan het werk te zijn.

Verder heb ik een druk gezin met drie grote kinderen, 2 zoons van 21 en 13 jaar en 1 dochter van 19  jaar. Ik vind het erg leuk om dingen met mijn gezin te ondernemen en daarnaast sta ik elke weekend enthousiast langs het sportveld om mijn kinderen aan te moedigen.

Ik heb weer zin in een nieuw schooljaar!!