Hans Smolders

Conciërge

hans.smolders AT eenbes DOT nl

Ruim veertien jaar ben ik conciërge op een basisschool en ik  ga nog elke dag met veel plezier naar mijn werk. Als ik ‘s morgens door de gangen loop,  die blije kindersnoetjes zie en ik hoor die vrolijke stemmetjes roepen: “Hoi meneer Hans”  dan is mijn dag  weer goed begonnen.

Nadat ik verschillende andere  banen had , kwam de wens  conciërge te worden.  Januari 2000 kwam eindelijk een vacature: conciërge van  De Triangel in Nuenen, de school waar ik vroeger zelf op had gezeten, Daar werkten nog leerkrachten waar ik zelf bij in de klas had gezeten.

Ik had het snel naar mijn zin.  Klusjes genoeg en ik kon al snel goed overweg met de kinderen wat ik heel belangrijk vind.  Aan hulpjes had ik dan ook  geen gebrek.

Werken in het onderwijs is  een heel verschil met werken in het bedrijfsleven. Je hebt toch met een andere manier  van werken te maken, maar vooral met jonge kinderen die je toch ook graag wat mee wilt geven. Het is een hele leuke afwisselende baan. Ik werk met een heel fijn team, ontzettend leuke kinderen  en denk nog iedere dag: "Dit is de mooiste baan die er is".  Ik hoop dit werk nog lange tijd te kunnen blijven doen.