Anja de Zeeuw

Leerkracht groep 1/2c

anja.dezeeuw AT eenbes DOT nl

Mijn naam is Anja de Zeeuw. Dit schooljaar sta ik op dinsdag t/m vrijdag in groep 1/c.

Met veel plezier werk ik met de kleuters; ik vind het heerlijk om van deze leeftijdsgroep de ontwikkeling te volgen en te begeleiden. Elk schooljaar is het weer een genot om te ervaren hoe een net vierjarige in de groep opgenomen wordt en samen met de andere kleuters spelenderwijs elke dag weer wat leert of ontdekt. Het mooie van ons kleuteronderwijs vind ik, dat we aan de hand van thema’s werken die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Heerlijk die verwondering en onbevangenheid van de kinderen ………geweldig om aan te sluiten bij de nieuws- en leergierigheid van de kinderen. Samen steeds weer een stapje verder groeien……ieder kind op zijn/haar eigen niveau………soms met vallen en opstaan. Voor ieder kind kan het proces anders verlopen. Dat maakt het zo boeiend.

Ik vind het belangrijk dat de kinderen zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen en gewaardeerd voelen, respectvol met elkaar om leren gaan en zich spelenderwijs/ontdekkend met behulp van verschillende activiteiten en materialen ontwikkelen. Ik vind het belangrijk dat de kinderen lekker in hun vel zitten, trots zijn op wie ze zijn en wat ze in hun mars hebben. Zelfstandigheid stimuleren vind ik ook erg belangrijk; ik doe graag een stapje terug om kinderen zelf een oplossing te laten bedenken en dingen uit te laten proberen. Kan er soms wat chaotisch uitzien maar mbt. het zelf ervaren, het proces en de leeropbrengst is dat het wel waard.

Naast juf, ben ik moeder van een dochter van 27 en een zoon van 25. In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit met mijn maatje Bob en camper, fiets of wandelschoenen om de mooie wereld om ons heen te ontdekken.

Ik heb er weer heel veel zin in om dit schooljaar met deze groep op ontdekkingstocht te gaan